Möbler

Antika konservatorer trick av handeln

Oavsett om du ärvt det sentimentala antikviteten från mormor eller hittat en övertygande möbler på loppmarknaden som bara ringer till dig, är ingenting så frustrerande än att försöka återställa möbel som har en saknas eller är skadad Rita pull, bläddra arbete eller finial. Mer ofta än inte, efter söka förgäves och misslyckas med att hitta en dubblett, är den gamla bit av möbler förpassats tillbaka till vinden eller källaren att vänta på nästa generation att pröva lyckan restaurering. Men historien har inte alltid till slut sådär. Som ett faktum, kan det mer ofta än inte, har ett lyckligare slut om du följer workshop knepen av old-gång-hantverkare.

De flesta av oss är bra med färgborttagningsmedel, stålull och fläcken eller färg. Det kräver inte för mycket instruktion att tillämpa dem, bara tålamod och uppmärksamhet på detaljer. Men färg eller fläckar kan inte täcka det faktum att en applikation eller dra dra kanske saknas oavsett tjock färg beläggningen. Men det inte är så svårt som man tänker att duplicera ett handtag, låda drar vår saknade bläddra arbete om du har rätt material och en kopia till arbeta med. Då är allt som krävs några åtgärder för att skapa en mögel och att kasta en dubblett.

För nybörjare rekommenderar jag en gjutform kitt som när de två delarna kombinerad och blandad; kommer att sätta i cirka fem minuter. Det gör för en snabb och studera mögel som innan det härdar det ganska tjockt med konsekvens av spackel eller lera, därför lätt att applicera utan körs eller droppar. När ordentligt blandat, tryck bara på mögel putty mot dubbla bläddra arbete på din möbler bit och sedan gör det möjligt att bota. För en saknad knopp eller låda pull, täcka hela ytan av alla återstående knoppar eller handtag och silikon att bota.

När botas, är silikon mögel putty tillräckligt flexibel för att sträckas så att det ursprungliga objektet kan utvinnas ur det utan att riva. Så som ni kan se, kräver den mögel gör del verkligen inte någon beslutsfattande. Den kommer i två delar, du kombinera lika delar av varje och arbeta dem i handflatorna att blanda dem tillsammans. Varje del är en annan färg, så målet är att blanda båda delar grundligt nog så du inte ser någon färg som marmorering, bara en homogen färg hela vägen igenom. Det är hur du vet att det har varit ordentligt kombinerat. En stor fördel med att använda silikon över andra mögel att göra material är att du inte behöver tillämpa en mögel release på ytan av ditt arbete innan du använder materialet som silikon mögel.

Om beslutsfattandet är det tvärtom av gjutning material. Här måste ett antal väsentliga beslut göras. Först och främst måste du bestämma vilken typ av material som ursprungliga var tillverkade av. Är det trä, metall eller plast? Det är ett ganska lätt samtal. Men om det är metall, vilken typ av metall är det? Vad det ursprungliga materialet kan vara, att skapa dubblerade gjutning material följer samma metod. Till exempel om du duplicerar trä, skulle då du få träpulver. En gemensam är pecan shell mjöl. Formeln kombinerar en tredjedel av pecan shell mjöl med en tredjedel av del A i snabbt polyuretan kåda och en tredjedel av del B i samma kåda. När blandas ordentligt, det hälls i formen och tillåtet att bota. Snabb inställning harts kommer att bota i femton minuter. Efter härdning, är lappa kratsade med "0000" stålull att exponera träets yta. Allt som behövs är att noggrant duplicera den ursprungliga färgen genom att tillämpa en matchande trä fläck.

För en metalldel reproduktion, metallpulver används och kombinerat med polyuretan kåda i samma förhållande som träpulver. Det finns många typer av metallpulver på Internet, de vanligaste är brons, mässing, koppar och tenn. Se till att de är tillräckligt bra för att korrekt kombinera med harts. Du måste ange en 325-skärm mesh för att vara säker.

Dessa enkla, men effektiva restaurering trick kan ställa de omhuldas av sårade bitar möbler tillbaka till livet så du kan njuta av dem i många generationer. De kan också tillåter dig att billigt återställa loppmarknad möbel och vända på det för en snabb vinst. Så med dessa tricks i åtanke, glad antiquing!