Möbler

Varför teak möbler är ett bättre val

Teak är ett fast trä material som har vunnit popularitet genom åren. Det kan användas för golv eller möbler och fortfarande uppnå imponerande resultat varje gång. Populariteten av denna sort kan krediteras till olika fördelar det har jämfört med andra typer som finns på marknaden särskilt vad beträffar teak möbler är.

Det har estetik - trä är naturligtvis mycket attraktivt med en rak ådring mönster i en rik gyllenbrun färg. I de flesta fall behöver de inte ens vara färg målade; en tydlig möblerar är allt som behövs för att förbättra vackra naturliga utseendet på trä. Det har också en bra känsla för beröring, särskilt i jämförelse med andra konstruerade träslag.

Det är mycket stark - detta är speciellt eftersom det har fått från lövträd som är brett blad gör det exceptionellt stark jämfört med andra som furu och mango och andra hårda trädslag. De möbler som görs med hjälp av det är mycket starka och tål massor av trycket.

Det är mycket hållbara - stark natur av trä gör det också mycket tålig. Det kan faktiskt så många som 100 år och därmed kan du njuta av dina möbler för en livstid. Hållbarhet gör också teak idealisk för utemöbler inklusive teak bänkar med tanke på den hårda utomhus elementen möbler är utsatt för. Med denna sort, kan du även ge dina gamla möbler från en generation till en annan fortfarande i bra form.

Det är resistent mot insekter och termiter - de är några av de buggar som kan påverka hållbarheten av trämöbler. Teak har emellertid naturlig olja som gör den resistent mot svamp fläckar, termiter och slutar också upp tillbakadrivningen andra insekter att förstör trä. Därför kan du vara säker även när att placera din dyrbar teak stolar i trädgården där de kan utsättas för insekter. Grund av sin höga densitet är veden också resistent mot röta och ruttna. Det är naturligt resistenta mot flera sura och alkaliska ämnen därför den inte få skadat eller förstört lätt.

Det har hög dimensionell stabilitet - en av de frågor som många människor ställs inför när man går för trä bitar krypanden och skevhet. Detta trä har dock hög dimensionell stabilitet, att minska sådana risker krymper och skevhet. Vattenhalten minskas genom korrekt log torkning för att krydda det. När träet torkas väl, påverkas det inte av de climatic ändringarna. Det är också fukt resistent och detta innebär att när det väl torkas, det inte har eventuella risker för vatten som kan skadliga. Det är därför ett utmärkt val inte bara för utemöbler men också för trädäck och golv samt inomhus möbler.

Det kan vara handsnidade - detta gör det möjligt för hantverkarna att uppnå någon möbeldesign och mönster som du vill. Du kan nu ha din teak bord och andra pjäser konstruerade och formade precis som du vill ha dem tack vare det material som är lätt att arbeta med. Du kan ha dina möbler anpassade för att göra dem unika.