Möbler

Lättheten att vårda ett duntäcke

Ett duntäcke är en stor investering i sängkläder och kan pågå du en riktigt lång tid om du tar bra hand om den.

Om du köpt din duntäcke online, eller om det är tätt packat i plast, första du kommer att behöva göra är att öppna den och sprida ut över en säng så att det kan återfå sin loft. Du kan också notera en något obehaglig lukt under denna tid. dock skingras lukten som ner återfår sin naturliga loft. Inte galen över lukten! Jag lovar att det kommer att försvinna.

Eftersom ett duntäcke är en investering, rekommenderas det att du stoppa ditt täcke i ett påslakan. En påslakan sängkläder som täcker en tröstare. Påslakan kommer i en mängd färger och mönster. Ett påslakan skyddar din tröstare samtidigt snygg på sängen. Varje påslakan som jag har sett är Tvättbar i maskin. Det är inte att säga att du inte kunde hitta en som kräver Kemtvätt, men jag skulle inte rekommendera den. Påslakan skyddar din tröstare från damm, spill och massageoljor.

När du har din tröstare instoppat säkert i ett påslakan finns det några fler tips att ha i åtanke.

En gång i veckan bör du ge din tröstare en god shake eller två på alla fyra sidor. (Du behöver inte ta bort påslakan för detta). Denna fasta skakar kommer att hålla din dunfjädrar från blir tovigt och kommer att behålla den isolerande loften av down.

Ta din duntäcke ute för en vädring tre eller fyra gånger per år. Ett klädstreck är perfekt för denna vädring, men få av oss har fortfarande tvättlinor längre. Du kan drapera ditt täcke över ett däck järnväg. Jag skulle torka däck järnväg av med en fuktig trasa före utsläppande hjälparen över räcket. Du kan vara ledsen att hitta din tröstare smutsad från räcket om du hoppar över detta steg. Se till att det är en torr dag utan ett hot om regn. Att inte kunna lufta din tröstare utomhus, kunde du "air" ut i torktumlare på en cool "fluff"-inställning.

Det finns hela säsongen duntäcken som kan bo på sängen året runt, men jag kan inte ha så mycket värme i våren och sommaren. Jag tycker att jag behöver att lagra min tröstare under varmare årstider. Det är viktigt att veta att du är ner hjälparen behov att andas även lagras. Packa inte din tröstare bort i en plastpåse. Leta efter en förvaringsbox som tillåter luftflödet. Detta kommer att ta upp mer utrymme än en av dessa vakuum påsar, men när du hittar utrymmet, du är gyllene och din investering är skyddad.

En sista diskussion är rengöring av din tröstare. Om du har skyddat din duntäcke i ett påslakan, är städning inte ett stort bekymmer. Jag har läst ett antal artiklar om rengöring av duntäcken. En mest kritiska faktor är att läsa rengöring anvisningarna på etiketten. Några duntäcken som bara kan kemtvättas. De flesta artiklar som jag har läst har antytt att ett duntäcke som har skyddats med ett påslakan endast behöver rengöras varje fem år. Jag måste erkänna som verkar för en lång tid för mig, men jag kommer från en familj med en bit av tvångssyndrom! Jag kan inte förneka rekommendationerna av experter, men jag måste erkänna att jag har tvättat mitt duntäcke i min tvättmaskin om vart tredje år. Penningtvätt min tröstare vart tredje år är en kompromiss som jag har kunnat leva med.

Vård för ett duntäcke inte är så utmanande, särskilt när man beaktar den lyxiga värme som kan bara komma från hög kvalitet ner. Den initiala kostnaden, är även om inverkan på en budget, tjänas genom åren att du kommer att använda det.