Möbler

Inredningstips - matsalen tabellformat

Matbord är inte bara en brännpunkt för matsalen. I många familjer är de kontaktpunkt för livet självt. Efter alla, det är en av få platser som familjer och gästerna samlas, ansikte mot ansikte, sida vid sida, utan avbrott av TV, Smartphone, ringande telefon, och så vidare. Så är det bara naturligt att sätta stora tanke och möda i att välja den högra tabellen till dina behov, när du inreda ditt matrum. Du vet redan att det finns ett antal praktiska överväganden inblandade i att välja rätt matbordet: storlek, sittplatser utrymme, material inblandade, och så vidare. Men ska du också tänka på stil och det finns oändligt antal olika stilar att välja mellan.

Form

Matsalen tabeller finns i nästan alla tänkbara form, och den du väljer har nästan så mycket att göra med din egen stil som det gör din design nödvändigtvis. Naturligtvis kommer det också att påverkas av storleken och formen på din matsal. Fyrkantiga rum kräver nästan en kvadrat eller perfekt runda bordet. Det finns också fem, sex och åtta dubbelsidig bord kan du välja. Ett längre rum är mer passande för en rektangulär eller ovala bordet. Formen kommer också att påverkas av antalet gäster som du tänker på att ha. Även runda och fyrkantiga bord kan vara mest estetiskt tilltalande i vissa rum, de är helt enkelt inte mycket utrymme effektiv om du behöver plats för ett stort antal gäster. Om du har färre som sittplats i vardagen, och många mer på speciella tillfällen, finns det dock ett annat alternativ.

Utbyggbart tabeller

Eftersom många familjer inte kräver en stor tabell dagligen, men kan fortfarande behöva placerar ett stort antal gäster ibland, är det inte ovanligt att hitta matsal tabeller som är avsedda att vara utbyggbart eller utdragbar. En droppe blad tabell upp en liten kvadratisk eller rektangulär yta kan erbjuda de flesta dagar, men kan enkelt konverteras helt enkelt genom att lyfta och låsning bladen av tabellen som sittplats för många fler människor när situationen kräver det. Andra tabeller har en låst-söm i mitten. När denna söm är olåst, de två halvorna av tabellen kan skjutas isär på löpare, och en matchande infoga placeras mellan dem för att öka storleken på tabellen. Genom att välja denna typ av tabellen, kan du anpassa din tabell baserat på dina behov som de uppstår.

Teman

Som någon annan möbel finns det gott om olika matbord teman du kan välja från. Ett rustikt bord kan byggas av återvunnet trä från en gammal lada, kärleksfullt slipad, betsad och polerad, bevara historia. Eller kanske du föredrar något lite mer elegant, som en antik stil bord med snidade klo fot och ståtliga matchande stolar. En snygg, svart aluminiumram med en minimalistisk glasyta ger en perfekt moderna samlingspunkt för din matsal.