Möbler

2 vägar till fåtöljer som vågar vara annorlunda

Hitta din dröm fåtölj kan vara ett förvånansvärt tröttsamt företag.

"Hög eller låg rygg?"

"Vill du ett fotstöd med det?"

"Har vi en kampanj just nu om du är intresserad... ja vet jag att du inte vill ha en soffa, men det är billigare om du har det hur som helst"

"Åh fri leverans främjande bekvämt bara täcker fåtöljerna du inte vill - ledsen för det"

"Vilken av våra fyra nyanser av beige tyg vill du?"

Detta tenderar att vara omfattningen av fåtölj beställning frågor i flesta möbler återförsäljare. Ganska överdrivna konto, visserligen, men det finns ett element av sanning blandas med nonsens. Finns det någon mer äventyrliga återförsäljare som vågar vara annorlunda i sin fåtölj erbjudanden? Jo, finns det två huvudsakliga skolor här.

Metoden med Joey Tribiani

Först är, ska vi säga, högteknologiska lyx prisklasserna fåtölj. Bild Joey från vänners lyx läder monolit. Vi pratar popup-fotstöd, kylda mugghållare, integrerade högtalare - verk. Perfekt för en film eller ett spel rum, kanske, men kanske lite mycket för när svärföräldrar pop över för afternoon tea?

Kanske inte. Kanske är de tech sinnade personer, kanske kommer de även beundra utilitaristiska bekvämligheten att ha allt de kan tänkas behöva inom en armlängds räckhåll.

Om de faller in i "lite mycket" lägret, är du nästan garanterad att konvertera dem när du slår på 5-punkts massage-komma-värmesystemet.

... OK, kanske det är lite överdrivet. Fortfarande, du är en som kommer att få mest nytta av det - det är din dröm fåtölj, inte deras.

Metoden människor tilltalande

Kanske behar din dröm fåtölj båda parter. Folkets fåtölj, om du kommer. Det är där handgjorda möbler återförsäljare kommer in i bilden.

Fungerar som en perfekt medelväg mellan standard- och hög-teknisk lyx möbler återförsäljare, erbjuder handgjorda möbler återförsäljare ett utbud av mer förnuftig bas mönster, som du sedan kan anpassa.

Alternativ tenderar att inkludera:

• Mer tyg alternativ som du trodde även fanns

• En hög eller låg rygg

• Trä finish på Fåtöljens ben

• Fyllning för sittdynorna

• Fyllning för tillbaka kuddar

Vissa erbjuder även scatter kuddar som en valfri extra - sparar du besväret att jaga din viss skugga eller mönster på annat håll.

Visst, de kommer inte att kunna integrera högtalare i nackstöd, eller massage motorer i sittdynan - men de kan hjälpa dig hantverk en fåtölj som brukar störa svärföräldrar, och kommer inte att kunna misstas för en kul-storlek version av din soffa samtidigt.