Möbler

Hur man måla shabby chic möbler

Först måste du välja bit av möbler du vill måla, då måste du förbereda det som ska målas. Detta innebär att ta bort alla metall bitar; gångjärn och handtag. Med metall bort, du är redo att bli av med den färg eller lack för närvarande på bit - sandpapper rekommenderas, men en färg eller lack remover bör också göra susen. När pjäsen har varit slipad, måste du torka det med varmt vatten för att bli av med dammet slipning oundvikligen lämnar bakom.

Nästa steg beror på villkora av lappa. Om det är i dåligt skick då rekommenderas primer, om det är i gott skick då en extra färgskikt bör räcka - se till att det torkar innan du tillämpar andra lagret, och hålla varje lager även. När målning, se till att borsta i riktning mot träfibrerna och inte bli alltför galen med färg, bra shabby chic har inte mycket färg på det - så håll din borste med minimal färg på den.

Efter att ha lämnat det för minst 24 timmar är det dags att plåga bit - om inte du är ett fan av den nödställda ser, sedan bara lägga till några lack eller vax i pjäsen för att skydda lacken och träet och du är klar. För en autentisk look måste du plocka ut de områden som skulle naturligtvis vara lite mer slitna än resten. Dessa områden är vanligtvis runt kanterna på pjäsen, runt lådorna, handtag, och något upphöjda kanter - olika bitar sannolikt har olika områden som skulle vara mer slitna.

Sandpapper behövs igen nu; sand de områden du har identifierat som pekar av slitage i en riktning tills du har önskad utseende. Även om detta kan vara lite oförutsägbar, om du vill krossa bit kan du slå det, helst med ett metallföremål; inte alltför få transporteras bort med detta som slår för hårt kan skada en hel del mer än du tänkt. Börja med mild kranar och arbeta dig upp tills du får den mängd blåmärken som du ville ha. När du är klar med det, avsluta stycke genom att lägga till lite lack för att skydda träet, men inte för mycket eftersom detta kan förringa den shabby chic look.

Tips - om du vill att träfibrerna lysa igenom färgen efter slipning, är det en bra idé att använda material som tall; målade furumöbler ser bra ut.