Möbler

Hur man ser efter din skinnsoffa för vardagsrummet

Läder soffa apparater blir allt mer populära dessa dagar eftersom de passar in i varje designerstil. Du kan ha en skinnsoffa i ett rum som är utformad med en samtida tema och ett mer traditionellt tema. De ser verkligen sin plats i varje rum.

De kan vara mycket dyrare än soffor i någon annan design men det är främst på grund av att de håller mycket längre. Så länge du tittar efter lädret, finns det ingen anledning varför det inte kommer sist du för 10-15 år innan du måste köpa en ny eller få lädret ersättas.

Om du har precis köpt en skinnsoffa, eller om du funderar på att köpa en ny, sedan läsa på för några tips om hur man ser efter den.

Vid ankomst - när skinnsoffan anländer, kommer att det lukta lysande och vara fläckfri. Lädret blir mycket mjuk och du kommer att älska att sitta på den. Därför behöver du inte göra något ännu. Du kan bara sitta på den och njuta av att ha en ny soffa.

Torka det - när du har det i några veckor, kommer du att märka att damm kan börja samla eller det kanske ser lite används. Så att det ser helt ny igen, allt du behöver göra är torka det med en fuktig trasa. Detta kommer att bli av med damm och få det ser ut som det gjorde när den först levererade.

Vad händer om det finns ett spill? -Alla har minskat deras dricka när de har suttit på en soffa innan, men när det är en ny läder en, ditt hjärta i munnen. Inte panik om; läder är ett av de enklaste tygerna att rengöra. Allt du behöver göra är att torka av ytan omedelbart med en torr trasa. Du bör inte försöka och suga in den och klick den ren, som du skulle göra när det finns ett spill på mattan, eftersom detta kan orsaka skador på lädret. Torka bara den ren och sedan kan du börja använda soffan igen.

Rengör det - du bör sträva efter att rengöra lädret minst en gång i veckan med bra läder renare. Du kan köpa dem från någon bra möbler butik, eller du kan köpa den från en stormarknad. Inte ren det med tvättmedel eller kemikalier som inte gjordes för läder eftersom du inte vet hur lädret kommer att reagera på den. Du kanske har en massiva hål i din plats när du är klar rengöring. Särskilda läder städare har prövats och testats och de inte kommer att skada din soffa på något sätt.

Vill ha en för vinterträdgården? -Det rekommenderas inte att du köper en skinnsoffa för ett rum, som en vinterträdgård, som har en hel del solljus. Detta beror på att en hel del exponering för solljus kommer att orsaka läder att torka ut och blekna i färg. Du kommer att behöva köpa en ny förr än du planerat.

Kvaliteten på lädret verkligen beror på vart du har köpt den. Om du har betalat billiga och butiken inte tar hand om sina lädermöbler, då det inte kommer länge. Bästa möbelaffärer kommer att förse dig med en soffa som har täckts i en skyddande beläggning, som kommer att förlänga livslängden av soffan.