Möbler

Vilken typ av trädgård möbler är populära?

När det gäller trädgårdsmöbler du vill ha något som kommer att pågå i många år framöver men du vill också möbler att ha så lite underhåll som möjligt. Nu kan detta uppnås i denna dag och ålder. Det finns 4 typer av material som används för tillfället och dessa material är:

· Trä

· Aluminium

· Kåda formpressad plast

· Rotting

Vissa typer av möbler använder också en blandning av material. Exempelvis trädgård rottingmöbler har vanligtvis en metall från jobbet och då rotting är handvävda runt denna ram. Priserna på dessa typer av material kan variera från femtio pund (harts formgjuten plast) uppåt.

Den kåda formgjuten plast är oftast det billigaste materialet och påträffas ofta i super marknader och byggvaruhus och liknande. Man kan säga att denna typ av trädgårdsmöbler är "kasta bort" möbler som du använder det för en kort stund och sedan bli av med den.

Pris och struktur, det är inte något som är byggda för att hålla. Under året finns det många väder svängningar i temperaturen. Detta ofta orsakas denna typ av material att bli sprött och kommer att så småningom bryta ganska lätt.

Trämöbel för trädgård har funnits i många år och fortfarande kommer att vara runt för många år framöver. Trämöbler har ett klassiskt utseende till det och ibland passar det bara omgivningen bättre än andra typer av möbler. Den enda nackdelen med trä utemöbler är att den behöver mycket kärlek och uppmärksamhet för att hålla det i tip top form. Underhåll bör göras varje år för att skydda träet.

Aluminium utemöbler är inte så ny men det är inte gamla heller. Denna typ av möbler kan komma i många former och stilar och är relativt billigt också. Som görs av Aluminium är en bonus för att den inte rostar. Dock med några av Aluminium har jag stött på, är skruvarna stål som rostar över tiden och kan orsaka problem på lång sikt.

Rottingmöbler trädgårdsmöbler är ganska ny på marknaden men det har visat sig vara mycket populärt som det är stark, tålig och snygg. Rotting materialet är en plast bas varför det varar så länge jämfört med den äkta varan. Denna typ av möbler har också någon form av metallram arbete som rottingartiklar vävda runt. Några av billigare rottingmöblerna uppsättning kommer att använda en stål ram som rostar över tiden där som andra uppsättningar använder en Aluminium ram som gör det lätta och rost resistenta.

Rottingmöbler är ganska ny på marknaden, det kan vara ganska prisvärda men det är mer modern och det kommer att pågå mycket längre än de flesta andra typer av trädgårdsmöbler på marknaden just nu.