Möbler

Korrekt underhåll av populära typer av utemöbler

Att veta hur till omsorg for din utemöbler kan öka livslängden på ditt köp och skydda din investering i år framöver. I vissa fall med ordentligt hand om dina utemöbler, kan du även räkna med lämna dina möbler till nästa generation. Detta är inte en heltäckande guide på vård av gräsmatta möbler, är det en bra utgångspunkt om typer av populära möbler.

Pulveriserat aluminium

Aluminium utemöbler är attraktiv och oftast relativt billigt. Det kommer i en mängd olika stilar och färger för att matcha din inredning. Pulveriserat aluminium möbler heter så eftersom aluminium är pulver belagda och målade. Detta ökar hållbarheten av möbler och minskar rost. Denna möbel är rosttrögt, för optimal livslängd, bör det vara täckt eller lägga på lagring för vintermånaderna i snöiga klimat. Om färgen chips, är exponerade aluminium mer sannolikt att rost, så man bör skydda finish. Aluminium är lätta och annars mycket underhållsfri, behöver enkel tvättar för att fortsätta att se bra ut.

Gjutjärn

Gjutjärn är tjockt och attraktiv. Den levereras i en mängd olika stilar och har en klassisk skönhet som alla sina egna. De flesta gjutjärn är belagd för att motstå rost, men denna möbel kan rosta om obestruket eller det finns skador i beläggningen. Gjutjärn möbler sannolikt inte att blåsa bort i blåsigt klimat. Denna möbel bör täckas på vintern skyddar mot fukt. Vissa tillverkare rekommenderar målning gjutjärn att öka dess rost motstånd.

Wicker

Rottingmöbler är en härlig val, ger en hemtrevlig känsla till utomhus. Wicker käppar kan skadas av fukt eller UV-exponering över tid, så man bör rengöra den regelbundet och försiktigt. Om du märker brott i flätade, är åter prygel oftast enklare (och billigare) om du adresserar skador innan det blir alltför dålig. Korgvide kan rengöras med en mild tvål och vatten lösning och en borste.

Trä

Trä utemöbler är mycket populär och ger din trädgård en naturlig känsla. Beroende på din smak, kan du välja mer rustika möbler eller gå med en mer utsmyckade stil. Trä fungerar bra både sätt. Möbler i skötsel och underhåll varierar lika mycket som olika typer av trä själva. Några trämöbler bör vara förseglade och målade eller målat årligen, medan andra, som teak utemöbler ska aldrig målat, målat eller förseglade.