Möbler

Kontorsstolar drar din arbetsplats?

För den upptagen kontorist och deras manager är valet av kontorsstol en nyckelfråga. Din stol är där du kommer att spendera större delen av timmarna av din arbetsdag. Att välja rätt kontorsstol för dina behov kan ha en betydande inverkan på din komfort, fokus och effektiviteten på arbetsplatsen.

Några av de problem som ett dåligt val av kontorsstol kan lämna dig med är nog uppenbart. Nöja sig med fel stolen, och du kan finna att det inte ger dig ryggen och axeln stöd som du behöver. Detta kan resultera i betydande muskelbesvär utvecklas över tid, orsaka obehag som kommer att distrahera dig från ditt arbete - och, värre, lämnar dig med värk och smärta som behöver behandlas. Andra frågor är mindre omedelbart uppenbara. En kontorsstol som inte passar tillräckligt bra med fysiska måtten på ditt skrivbord kan lämna dig fastnat alltför nära eller sträcker sig från alltför långt bort, slags beteende som kan sätta onödiga stam på armar och händer när maskinskrivning eller med hjälp av musen - kort sagt, en inbjudan till RSI. En kontorsstol med otillräcklig höjdjustering kan lämna dig sträcker nacken i timmar på slutet att titta på skärmen. De värsta kontorsstolar kommer drabbar du med dessa problem på en gång, kraftigt minska din förmåga att arbeta på ditt bästa och potentiellt orsakar långsiktiga effekter som kommer att hålla med dig om behandlas.

Det är av största vikt att du får rätt kontorsstol som passar dina dagliga behov. När man överväger kontorsstolar, Tänk på följande krav:

Leta efter bra rygg och svankstöd. Du kommer att vara i denna stol i timmar åt gången, så se till att din rygg och axlar kommer att uppskatta den. Ryggradens stöd är särskilt viktigt eftersom det är där en hel del av din kropps vikt kommer att driva mot. En stol som tvingar din kropp i en obekväm form kan orsaka muskelvärk och liknande problem.

Leta efter bra armstöd. Beroende på ditt skrivbord, ditt behov av stöd varierar, men om du tänker använda ett tangentbord och mus flitigt sedan bör du tänka på att ge armarna stöd och lätt vilande position stol vapen. Helst, vapen som kan ha sina positioner justerat är bäst, så att du kan anpassa dem till den höjden och formen på ditt skrivbord.

Kontrollera att stolen kommer med bra höjd och position justering. En stol med ett dåligt utbud av justering kan lämna dig väsentligt ur position när det gäller att använda ditt skrivbord eller andra dagliga utrustning som är särskilt problematiskt med skärmar. Du behöver för att kunna justera höjden på din linje av vision att på lämpligt sätt matchar din skärm, och det enklaste sättet att göra detta är att ändra höjden på placera av din stol.

Överväga märket och tillförlitligheten i de placerar mönster som du tittar på. Kontorsmiljö är hårt på stolar, och så motståndskraft är en viktig faktor i kontorsstol som du köper. Du vill kunna lita på dina inköp under en lång tid framöver.