Möbler

Hur man väljer möbeltyg

Valen är många, och kan verka överväldigande, men när du är redo att reupholster din favorit soffa, loveseat eller stol, här är lite hjälp att förstå typer av möbeltyg som är tillgängliga.

Tyg innehåll

Det finns många sorter av möbeltyg, och de samlade vanligen av antingen naturliga eller syntetiska tyger. Naturliga tyger ofta har en platt väva, och mjukare vid beröring. De kan vara mottagliga för blekning och pålning, så vet där du vill placera möbler innan du väljer naturliga tyger. Syntetiska tyger blandas för att göra dem starkare, ofta med en kemisk process. Naturliga tyger kan omfatta bomull, linne, ull, läder och silke. Syntetiska tyger kan omfatta akryl, polyester, nylon, olefin och polypropylen.

Det är viktigt att veta hur mycket de kommer att användas och var det kommer att placeras när du väljer möbeltyg. Vissa tyg kommer att stå upp till mer upprepad användning utan visar slitage, medan andra tyg fibrer kommer att börja bryta ner, orsakar objektet som ser sliten och nött innan länge.

Välrenommerade företag som reupholster möbler förlita sig på den Wyzenbeek testning noter möbeltyg att avgöra om det är robust nog för användning krävs.

Mönster typer

Detta är kanske det svåraste beslutet att göra när det gäller reupholstering möbel. Väljer du ett enkelt mönster eller något fet? Vissa experter rekommenderar att du titta på rummet storlek, storleken på objektet som ska täckas, hur många av objektet det är i samma rum och vad resten av rummet är inrett med.

Till exempel, kan en stor soffa med många mindre objekt i rummet göra bra med en fet typ av mönster, vilket gör det brännpunkten i rummet. Åtta matsal stolar runt ett bord, med lite annat i rummet, kan dock tyckas överväldigande med djärva mönster skriker på dig från åtta olika riktningar.

Också överväga att mönstret upprepar - en mycket fet, randig typ av mönster som upprepas ofta med ett ljust färgschema kan vara överväldigande, men en annan randigt mönster ihopkopplad med en subtil färgschema kan visas elegant.

Klädsel tyg färger

Och detta leder oss till den tredje svårt val - neutral eller ljusa färger? Eftersom detta är rent ett personligt beslut, kanske du vill överväga resten av rummet, möbler och dekorationer.

Färger som är neutrala och hopkopplat med neutrala mönster typer är lättare att använda i många typer av rum, och verkar vara i stil längre. Om du väljer neutrala färger för din möbeltyg, försöker du vanligtvis att betona andra områden av rummet, som tillbehör eller dekorationer.

Ljusa eller ovanliga färger, kan särskilt när det paras ihop med unika mönster, dock göra ett viktigt utsmyckning uttalande. Ljusa färger tenderar att dra uppmärksamhet, så om resten av rummet verkar grå, en färgglad soffa skulle vara inbjudande att en besökare.

Ibland är använda färger för att komplettera eller förbättra resten av inredningen bra också. Para ihop upp kontrasterande mönster i olika färger är ofta mycket tilltalande.

Det finns många val att göra när de beslutar om möbeltyg. En ansedd möbler Elaine tjänst kommer att göra tyg färgrutor eller urval böcker som du kan ta med dig. Sedan kan du hålla dessa prover i rummet dina möbler kommer att vara i, och visualisera hur det kan se ut i den verkliga miljön, med faktiska belysning för det rummet.