Möbler

Din litet hörn databord gör dig sjuk?

En stor del av världen tillbringar en stor del av sin dag parkerade framför en dator skrivbord. Har du någonsin undrat vad kanske att täcka ytorna runt omkring dig som kan påverkar din hälsa? Nyligen genomförda studier visar att det finns betydande risker i samband med den moderna kontor dator skrivbordet och omgivande objekt. Inte bara måste vi överväga ergonomi i våra office, vi måste också beakta mångfalden av patogena organismer som finns på de ytor vi komma i kontakt med hela dagen.

Nyligen genomförda studier visar att ytorna vi beröra jobbet, inklusive våra skrivbord, tangentbord och telefonen är farligare för vår hälsa än ytorna inne i ett badrum. Nyligen genomförda studier av experter vid University of Arizona visade att ytan av skrivbordet vi sitter framför varje dag har hundratals mer bakterier per enhet av yta än säte för office wc-stolen! Chockerande eftersom detta kanske låter, är det en verklighet som måste åtgärdas. Med tanke på att 47 procent av människor äter på deras skrivbord (The Tork Report undersökning, 2012) är det uppenbart att vi behöver göra vissa ändringar. Och inte bara bakterier, men också virus, täcker det område som många av oss lever under våra mest produktiva timmar.

Det finns viktiga åtgärder som vi kan ta som kommer att minska vår chans för smitta av vårt arbete stationen. Vissa åtgärder kan omfatta:

Tvätta händerna ofta medan på jobbet. Medan användningen av tvål är viktigt, bort vatten och friktion ensam en hel del bakterier belastningen från våra händer.

Motstå frestelsen att röra ansiktet med händerna på jobbet. Uppenbarligen är detta lättare sagt än gjort, eftersom beröring av ansikte är ofta en stadigvarande handling. Likväl göra ett medvetet försök att undvika att röra ansiktet, särskilt med fingertopparna, som innehåller en extremt hög belastning av bakterier. Om du måste röra ansiktet, Använd en färsk Kleenex att göra det, och avyttra Kleenex ordentligt efteråt. Om en Kleenex är inte tillgänglig och en klåda är helt enkelt kör du galen, är en bra "andra raden" eller "sista dike" alternativ att använda sidan av din arm, istället för att dina händer, försiktigt gnugga ansiktet. Det finns långt färre bakterier på de övre delarna av armarna än det finns på fingertopparna.

Använda desinficerande våtservetter för att rengöra ytorna i ditt skrivbord ofta. Bleach är en utmärkt desinfektionsmedel, så färdiga våtservetter med blekmedel, till exempel de som produceras av The Clorox company, är ett utmärkt val. När du köper en dator skrivbord, kan det vara klokt att köpa en med icke-porös yta, så att du kan uppnå en mer effektiv desinfektion med våtservetter. Porösa ytor håller bakterier och virus mer ihärdigt, och är därför svårare att desinficera. Dessutom kan vissa känsliga ytor skadas av kontinuerlig exponering för stranden från våtservetter.

Som "super bugs" blir vanligare, blir vidta försiktighetsåtgärder för att undvika infektion dramatiskt viktigare. En bakterie som kan ha gett oss en mild infektion för tio år sedan kan ha muterat till den punkt där det nu är nästan omöjligt att döda det förändrade bakterier med konventionella antibiotika. Och kom ihåg att virus inte utförs av antibiotika, så att de kan vara mycket svårt att behandla när de har tagit tag. Det bästa sättet är att helt enkelt inte ge fel ett tillträde in i ditt system i första hand. Eftersom bakterier och virus vanligtvis in genom ögon, näsa och mun, kan man se varför det är så viktigt att undvika att röra ansiktet, och också att engagera sig i frekvent handtvätt.

Så kom ihåg nästa gång du sitter vid din dator att använda sunt förnuft för att minska risken för att plocka upp oönskade fel. Din dator skrivbord är ett viktigt verktyg, och ska fungera för dig, och inte mot dig. Låt inte din dator skrivbord få övertaget.