Möbler

Tips för fläckborttagning klädsel tyg

Spill, fläckar och även normalt slitage kan avsevärt minska uppkomsten av dina möbler. Ändå är ta hand om din klädsel inte bara en fråga om estetiska; Ja, regelbunden rengöring hjälper till att hålla tyg i bra skick så dina möbler ser ut och känns som det ska för längre. De flesta tillverkare rekommenderar regelbundna, professionell rengöring, men många smärre fläckar och fläckar kan behandlas hemma mellan professionell lokalvård. Följande tips för fläckborttagning klädsel tyg hjälper dig att hålla dina möbler snygg!

Tyg typ

Först och främst bör du överväga vilken typ av tyg används för din klädsel. Lösningsmedel kommer att inte reagera på samma sätt för varje typ av tyg. Du bör kontrollera tillverkarens etikett på dina möbler och minst sagt avgöra om klädseln är tillverkad av syntetiska eller naturliga tyger. Syntetiska tyger kan normalt rengöras enkelt och säkert utan oro för att skada klädseln. Naturliga eller naturligt/syntetiska blandningar är dock lite knepigare. Du bör testa din rengöring lösning på en liten, diskret plats på dina möbler vara säker på att den inte förvränger färgen på klädseln. Om din klädsel innehåller mer än 50% bomull, bör du alltid söka professionell rengöring, särskilt för stora, mörka fläckar på märkbar delar av möbler.

Storlek och placering av fläcken

Ett annat viktigt övervägande är storlek och placering av fläcken. Liten, dolda fläckar kan rengöras lättare, och som redan nämnts inte behöver du oroa dig för blekning eller annars snedvrider färgen på din klädsel. Om du arbetar med en stor fläck, vill du förmodligen överväga att få professionell hjälp oavsett vilken typ av tyg av din klädsel. Det är viktigt att behandla fläckar direkt efter de uppstår; så om du arbetar med en som fläck kan du få mer svårigheter.

Allmänna Tips

Om du har bestämt att du är redo att rengöra fläcken på egen hand, bör dessa tips hjälpa dig att få bästa resultat.

Använda som lite fukt som möjligt när du rengör klädsel. Plats removers är ofta ett bättre alternativ, men om du måste använda en vattenbaserad, kom ihåg att mycket vatten är onödig och kan skada dina möbler.

Plats städare och klädsel fläckar fungerar bäst på organiska fläckar, men de är oftast värdelösa för att ta bort fett eller olja fläckar.

Om du har unga småbarn eller spädbarn, prova våtservetter för att rengöra dina möbler. De har precis rätt mängd tvål och vatten samtidigt som den ger en skonsam rengöring alternativ.

För att rengöra kaffe fläckar, kombinera en liten mängd diskmedel, vatten och vinäger och dämpa en tvättlapp. DAB kaffe fläcken lätt tills den försvinner.

Mögel fläckar kan tas bort med en lösning av en fjärdedel kopp väteperoxid med en fjärdedel tesked färg-safe blekmedel. Doppa en trasa i lösningen och lätt gnugga fläcken; ren området med en trasa doppad i rent vatten.

Fett och olja fläckar kan tas bort genom att strö salt, majsstärkelse eller Talk direkt på plats. Det är bäst att göra detta omedelbart efter fläcken inträffar, men säkert så fort du märker det. Försiktigt gnugga salt i fläcken, och sedan borsta bort fett och salt och torka med en fuktig trasa.