Möbler

Teak utemöbler för sommaren

Är du redo för sommaren? Soliga dagar och höga temperaturer är närmar sig snabbt, och det är dags att överväga om dina utemöbler är redo för årstidernas. När det gäller att välja utemöbler, ett material står långt över resten: teak! Vad är så speciellt med det? Vi har bara några anledningar nedan!

Hållbarhet

Teak är känd som en av de mest slitstarka material för utomhus och utemöbler. Äkta teak, även känd som Tectona grandis, kommer från skogarna i Southeast Asien, och har utvecklat en resistens mot försöken av varmt, fuktigt och soligt väder. Nu är det perfekt att använda i världen, i alla väder.

Teak har naturlig olja som gör det röta resistenta, och mycket lätt att ta hand om. Du kan välja att låta teak väder naturligt, med ingen omsorg på del eller bara använda en tvättlapp och några varmt såpvatten för att rengöra den i slutet av en säsong. Det finns ingen anledning att lack, täcka eller lagra inomhus, antingen. Känn dig fri att lämna din teak utemöbler utanför året runt!

Om din teak möbler ska användas runt mat, överväga att köpa en tydlig beläggning för att skydda den från eventuella oljefläckar. Förutom det är teak ett lättskött material som kommer att blir bara bättre med åldern, vilket gör det till det idealiska materialet för utemöbler.

Patina

Till skillnad från andra material, teak åldras graciöst, särskilt utomhus. När lämnade i solen, framkallar det en mjuk, vacker silver patina som är mycket uppskattad av samlare. Denna färg gör det smälta elegant utomhus omgivningen, vilket gör det en perfekt del av uteplats möbler. Ingen del behövs för din räkning för att uppnå detta fantastisk patina, liksom.

Om du vill behålla din teak ursprungliga honung-guld färg, dock finns det mycket enkla sätt att göra just detta. Först regelbundet rengöra dina möbler med varmt tvålvatten och en mjuk trasa och sedan lämna för att torka 1-2 dagar. När torr, kan du olja möbler med teak olja, med en annan bomullsduk eller hushåll penslar. Du behöver bara en kappa! Slutligen, när du slutade oljning och möblerna är torr, lägga sista handen genom polering med en ren trasa. Upprepa varannan månad för att hålla den ursprungliga färgen på dina teakmöbler. Och kom ihåg: oavsett hur silver teak blir, patina är helt enkelt ett tunt lager av oxidation, och kan slipas bort i behovet av att återställa den ursprungliga gyllene nyansen.

Comfort

Föreställ dig en varm sommardag ute på uteplatsen. Vilken typ av utemöbler skulle vara den mest bekväma? Plast, metall eller trä? Plast kommer varp i solen och kan blåsas runt av starka vindar, medan metall är stel och kan vända brännande het när utomhus. Inte bara är teak trä den mest bekväma att koppla av i, men teak möbler kommer inte att behålla värmen eller gå flyger när en vindstöt kommer förbi. Teak är tålig, robust, bekväm och mycket mer estetiskt tilltalande att andra utomhus material. Det går långt i att lägga det extra bit av komfort och elegans till ditt utomhus område.

Kostnadseffektivt

När du först letar teak utemöbler, kan du bli förvånad att se högre priser än andra material. Dock är jämfört med låg (obefintliga) underhåll och rengöring kostnaderna, teak faktiskt en av de mer prisvärda material som du kan hitta. Slitstyrkan innebär dessutom att du är mycket mindre sannolikt att behöva ersätta den, som du kanske med spruckna eller skev utemöbler byggt från andra material. Till slut kan en teak möbler set faktiskt översätta till långsiktigt sparande.