Möbler

Varför är saarinen matbordet populärt?

Eero Saarinen, en framstående formgivare och arkitekt av 1900-talet utformade sin signatur stil matbord som en del av gruppen piedestal av fixturer som skapats av honom. Snygg, praktisk och utrymme kunniga, runda matbordet från Eero Saarinen är en fantastisk bit av artefakt. Saarinen matbordet erbjuder dig en glimt av 20th century design känsla med sin påkostade användning av avancerade material och ren modern design. Som den "Tulip stolar" som är ett varumärke av designern Saarinen, har runda matbordet kunnat uppnå en liknande uppskattning som den tidigare med dess tåliga och ren konstruktion. Låt oss ta en titt på de funktioner som gör bordet ofelbart populära.

Designern

Mannen bakom denna idé är en av de viktigaste orsakerna varför människor lockas till denna ren design. Eero Saarinen mottog först kritisk uppskattning för sin "Tulip stolar" följt av livmodern soffan, sida och fåtöljer och den mest kända "piedestal"gruppen. Han har också designat många fixturer i samarbete med sina studiekamrater, Charles och Ray Eames på Cranbrook School of Art. Han var både populära och kritiserade för sin "pluralism" stilar. Enligt kritikerna av era har Saarinen inte en enda möbel tema i åtanke. Varje gång han skapar något nytt, det var en absolut fristående och trots minglade lätt med de befintliga möbler. På senare år har man ett uppsving i efterfrågan på hans verk på grund av dess snygg modern stil, hållbarhet och okonventionella forma. De två mest populära och allmänt tillgänglig är "tulip stolar" och matbordet.

Den rena designen

Även förenklade i strategi, har Saarinen matbordet mycket att erbjuda när det kommer till stil. Högblank finish och de eleganta linjerna upprätta chic utseendet krävs i modern uppsättning ups. Den har en rund marmor bordsskiva med ett avsmalnande vit lackerad stöd som slutar i en rund piedestal. Detta är en klassisk retro design för att passa varje enskild inredning är det placeras i. Den bästa delen om denna tabell är dess minimalistisk stil och clutter gratis utseende. Förutom möbler är han känd för uppförandet av byggnader som Jefferson National Memorial Expansion, Miller House i Columbus och TWA flight center.

Material

Tillverkad av en av de mycket hållbara och starkt material som marmor, utstrålar tabellen Saarinen styrka och stabilitet. Att göra det kraftigare och chock absorberande är gjuten aluminium bas klar med högblank lack. Vissa varianter av denna tabell finns också i medium density fiberboard toppar som står för lagt till styrka.

Eklektisk Design

Saarinen matbordet kan smälta in i en smidig smidighet med nästan alla befintliga inredning. Dess enkel form hjälper det att rymma i både traditionell och modern inredning-teman. Tabellen har dessutom en optimal storlek så att det kan passa både en liten lägenhet samt ha ett meningsfullt utseende för en stor matplats.