Möbler

Lätt shabby chic: hur du skapar din egen fransk stil målade möbler

Måla din gamla och oönskade möbler är inte så svårt som man kan tro. Det behövs inga dyra färger eller specialiserade verktyg, allt du behöver är dig själv, lite färg, en pensel och lite inspiration!

Nyckeln till att skapa vackra och varaktig shabby chic möbler ligger i tre saker:

1. Förberedelser

2. Material

3. Slutför

Förberedelser:

Förberedelser är nyckeln. Färgen behöver en ren men roughish yta att hålla fast också. Tvätta alla ytor och om möjligt ta bort eventuella handtag eller liknande som kan komma i vägen. Om du har en elektrisk slipmaskin, bra, men om inte det kan enkelt göras för hand. Kom ihåg att tanken är att göra en grov yta för färgen att hålla fast vid (dvs ta bort blanka fernissor och andra ytbehandlingsmedel som kan avvärja färgen). Du behöver inte slipa varje liten bit perfekt, bara tillräckligt för att skapa en grov yta. Kontrollera att du borstar eller hoover lappa efteråt för att bli av med alla dammiga rester, som detta kan missfärga lacken.

För att skydda speglar eller någon del av bit du vill inte måla - Använd maskeringstejp. Detta enkelt peels utanför och lämnar inte en restprodukt, till skillnad från andra typer av band.

Material:

Vilken typ av färg du använder är mycket viktigt för att bestämma vilken typ av finish du vill. För en ren, slät, matt finish är standard emulsionsfärg absolut bra. Det är mycket svårt bär och det finns ett stort utbud av färger. Det är perfekt, om tjockt, för att skapa en rustik, provensalska finish. Det är också det billigaste alternativet. Dock om du vill ha en mer blank yta eller vill lägga till ett mörkt vax senare, emulsion inte lämplig.

Under de senaste åren skett en uppgång i märkesvaror arv stil färger som är idealiska för målning möbler. Dessa kan vara ganska dyra, men de är värt det, du har en vacker val av färger och kvaliteten på färgen betyder att det går en lång väg och varar.

I genomsnitt behöver du göra 2-3 strykningar på varje bit. Vissa målade möbler säljare kommer att insistera på att du behöver en primer, men detta är verkligen inte fallet. Om du förbereda ytan tillräckligt väl och använda en god kvalitet färg, är primer onödiga. Det kan ibland skapa en "över målade" utseende, som kan förstöra den övergripande finishen.

I själva verket fungerar den första lagret färg som en primer. Om du använder en ljus färg, som kräm eller beige, kanske du upptäcker att du behöver tre skikt i stället för två på mörkare möbler. Vi tycker att mörkare färger kräver mindre rockar och ofta två är gott.

Ytbehandling:

De olika utföranden att välja mellan är oändlig. Många säljare plåga lätt sina möbler, detta bidrar till att skapa en autentisk "åldern" utseende, som är mer i linje med en ålder av lappa. Ofta undistressed bitar ser helt nya, som kan burk om de antika i stil.

Påfrestande kan göras enkelt med medelhög lönegrad sand papper. För en autentisk åldern utseende rub längs områden som skulle får naturligt slitage, som ben, lådor och vinklar.

Vissa människor som en mycket bedrövad finish och detta, kan om det görs bra, vara mycket dramatiska. Om du väljer att gå för en tung nöd, vara försiktig, som går för långt kan resultera i artikeln ser utmattad och skadade!

Många av färgerna idag behöver inte tätning med fernissa, som de redan skapar en tålig yta. Om du vill en Högblank finish eller målar ett objekt som kommer att få en massa yta slitage, till exempel en toalettbord topp, då klart kan dock lack appliceras över färgen.

Ett alternativ till lack är vax. För de flesta målade möbler säljare är det målgång i valet. Det skapar en härlig jämn yta med en liten glans och dess tillämpning hjälper till att lyfta fram virket i krisdrabbade områden. Du kan köpa god kvalitet klart wax från någon DIY butik, men var försiktig att läsa etiketten som vissa gör inkluderar färgborttagningsmedel som kommer att ta bort målad finish snarare än att hjälpa till att bevara den.

Om du känner dig modig kan du gå för en mörk eller färgad vax finish. Detta ändrar färg på färg och kan hjälpa till att föra ut detalj på snidade stycken. Finishen är oftast ganska rustik och mycket kontinental stil. Men, som med nöd, var försiktig - för mycket svart vax kan göra en bit ser smutsig. Använd vax sparsamt, och alltid torka bort omedelbart. Om du använder för mycket, tillämpa tydliga vax för att ta bort överskottet. Bra gjort, målade bitar med ett mörkt vax kan titta bedövning.