Möbler

Georgiska möbler var kännetecknas av enkel elegans och klassiska mönster

Antika möbler är utan tvekan vackert och har stort värde. Men på grund av dess brant pris råd många människor inte. Lyckligtvis, du kan fortfarande ha dem i sin återges form. Replika möbler är mycket populära idag eftersom det efterliknar originalet exakt. Vackert utformade, tillverkas repliker ägna uppmärksamhet åt små detaljer. Detta gör dem mycket populär.

Reproduktion möbler

Om du vill skapa en atmosfär av gårdagens i din inredning, köpa replika möbler. Du kan verkligen känna och uppleva prakten i tidstypiska möbler genom att välja repliker. Genom att kalla dem reproduktioner, betyder det inte att de är tillverkade av låg kvalitet material. Tvärtom ägnas mycket uppmärksamhet åt omfattande sniderier, vilken typ av trä, enduring stoppning och rena kanter. Det är inte konstigt att det är så många som föredrar denna typ av äkta antikviteter som är inte bara löjligt dyra men också inte lätt tillgängliga. Reproduktioner, å andra sidan, kan anpassas och så det är inte svårt att få dem. Föreställ dig ditt vardagsrum med mahogny montrar och schäslong soffor! Den gamla auran kan enkelt replikeras i hela ditt hem.

Georgiska stilmöbler

Georgiska möbler hänvisar till de olika stilar som var populära i Storbritannien på 1700-talet. Även om det var uppkallad efter George jag, det var faktiskt byggt på olika stilar och var populär fram till tiden för George IV. Det är därför; Det kallas också den Neo-klassiska och regencystil. De starka influenserna var romerska och grekiska, franska aristokratiska tendenser och gotisk nypremiär. Det kännetecknas av enkel elegans och stilrena. De flesta bitarna var raffinerad och prydlig. Mörkt trä användes särskilt mahogny, valnöt, ek och lönn. För finare möbler var lackering, trä inlays, glid och inläggningar ganska vanligt. Typiska bitar med bevingade fåtöljer, hörn skåp, chaise-longues, summera skrivbord och byråer, cirkulär och side tabeller. Populära formgivarna var Chippendale, Thomas Sheraton och George Hepplewhite.

Den klassiska svenska möbler

Människor som älskar antikviteter skulle definitivt bli kär med georgiska möbler som de är sällsynta och tidlös bitar. De är utan tvekan värdefulla delar och dess värde bara kommer att öka eftersom de inte är lätt tillgängliga. Mästare skapade möbler med påkostade detaljer. Bord med marmor på toppen och förgyllning var trendigt. Mönster var konservativ och imponerande mönster sågs. Under den tidiga georgianska eran var tabellen unika cricket populärt; Detta hade bara tre ben. Chippendale's mönster var modet under mitten av georgiska eran; Han använde importerade trä som mahogny och röd valnöt och blev mycket influerad av rokoko stil med Frankrike. Under den senare delen av denna period, de berömda Adam bröderna introducerade påkostade detaljer och påverkades av romersk och grekisk konst. RAM: s huvud, skal och fötter höggs sönder möbler